Rotter i Bergen: Vi hjelper deg!

Bergen har i flere år slitt med et stort rotteproblem, og det er ikke uvanlig å se rotter i byens gater. Årsaken til dette er at det er mye mat tilgjengelig for dem. Folk tømte i en periode hunde- og fuglefôr i gatene om nettene for å mate dem, og det ble det slått ned på heldigvis.

Men de er jo mestre i å finne mat i bosset, og man har slitt med at rottebestanden har økt i bykjernen. Det kan være vanskelig å bli kvitt dem når de først har etablert seg.

Selv om det ikke er grunn til panikk om man ser rotter i hagen sin, kan de være et problem hvis de begynner å forårsake skade på bolig eller andre eiendeler. Derfor er det viktig å være oppmerksom på tegn til rotteaktivitet og å sikre seg best mulig mot at man får uvelkomne gjester i boligen sin.

Hvis du opplever å få rotter inn i huset så bør det gjøres tiltak med det samme. For det første bør du finne ut om rottene kommer via rørsystemet, eller om de har kommet seg gjennom sprekker eller hull i grunnmur eller trevegg. Inngangsstedene må tettes, og rottene som er i huset må elimineres.

Dette kan vi hjelpe deg med:

Vi hjelper deg med å løse rotteproblemet

Hvis du har problemer med rotter i Bergen eller omegn, kan du få hjelp fra våre lokale dyktige teknikere som har lang erfaring i å lete etter årsaken til skadedyrproblemer. De kan hjelpe deg med å finne ut hvordan rotter kommer inn i boligen, og gi deg råd om hvordan du kan utrydde skadedyr selv eller om du trenger hjelp fra dem.

Det er viktig å iverksette en skadedyrbekjempelse så raskt som mulig, da det er langt mer utfordrende å håndtere veletablerte skadedyrangrep. Ved å kontakte teknikerne i Bergen via kontaktskjemaet eller via telefon, vil du få personlig service og en skadedyrtekniker vil ta kontakt med deg snart.

Det kan være vanskelig å finne årsaken til rotteproblemer, men teknikerne har lang erfaring i å lete etter årsakene og finne løsninger som kan løse problemene permanent. De kan også gi deg råd om forebyggende tiltak som kan hindre at rotter kommer inn i boligen igjen.

Ved å få hjelp fra lokale teknikere, kan du være trygg på at rotteproblemet blir håndtert på en effektiv og trygg måte. Kontakt dem i dag for å få hjelp med å løse rotteproblemet.

Rotteproblemet i Bergen

Rotter er et stadig økende problem i Bergen sentrum. Skadedyrfirma har bistått Bergen kommune med rottebekjempelse, og det ble meldt om en økning i rottepopulasjonen i sentrum de siste årene. Så problemet er reelt, og det bør taes på alvor.

norsk rotte i hus i Bergen

Utbredelse og identifikasjon

Rotter er vanligvis aktive om natten og kan være vanskelige å oppdage. De er kjent for å gjemme seg i bosspann og busker, og de kan også finne veien inn i bygninger. Rotter kan identifiseres ved hjelp av deres karakteristiske utseende, inkludert lange haler og skarpe tenner. Rotter kan også etterlate seg avføring og gnagespor.

Når rotter sees i dagslys, så er det som regel et tegn på at de er mange og veldig aktive. Da bør det absolutt gjøres tiltak.

Årsaker til at rotter kommer

Tilgangen på mat er den viktigste årsaken til økningen i rottebestanden i Bergen sentrum. Rotter er opportunistiske og vil spise nesten hva som helst, inkludert matrester og avfall. Rotter kan også finne mat i bosspann og på offentlige steder som parker og torg.

Bekjempelse og forebygging

Bekjempelse av rotter kan være en utfordring, men det finnes tiltak som kan bidra til å redusere rottebestanden. Bergen kommune har innført en forskrift som krever at bosspannene i byen skal være tette og at matavfall skal kastes i egne avfallsbeholdere. Bymiljøetaten har også satt ut rottefeller i sentrum for å fange rotter.

Forebygging er også viktig for å redusere rottebestanden. Det er viktig å unngå å kaste matrester på gaten eller i bosspann. Det er også viktig å sørge for at avfallsbeholdere er tette og at matavfall kastes i egne avfallsbeholdere. Det kan også være lurt å fjerne busker og annen vegetasjon som kan gi rotter et sted å gjemme seg.

Det anbefales å bruke multikill gassdrevne feller for å bekjempe rotter, samt klappfeller av tradisjonell versjon, men montert inne i gode rottetunneler.

Konsekvenser og tiltak

Helse og sikkerhet

Rotter utgjør en stor trussel for helse og sikkerhet i Bergen. Ifølge smittevernoverlege Marit Voltersvik kan rotter gi mage- og tarminfeksjoner til både mennesker og husdyr. Rotter kan også skape skade på bygninger og infrastruktur.

For å unngå helse- og sikkerhetsrisikoene som rotter kan føre med seg, er det viktig å ta nødvendige tiltak.

Kommunale strategier hjelper

Bergen kommune har tatt flere tiltak for å bekjempe rotteplagen i byen de siste årene. Blant annet har kommunen satt ut nye «rottesikre» bosspann de siste årene, og innført en lokal forskrift som gjør det ulovlig å fore rotter.

I tillegg har bymiljøetaten satt inn en rekke tiltak for å redusere bestanden i bymiljøet, blant annet ved å sette opp inngjerding med klappfeller i strategiske steder i Bergen sentrum.

Kommunen har også inngått samarbeid med skadedyrfirmafor å bekjempe rotter på en effektiv og sikker måte.

For å opprettholde en trygg og sunn bymiljø, er det viktig at alle innbyggere og besøkende i Bergen er bevisst på rotteplagen og tar ansvar for å bidra til å redusere bestanden.

Få hjelp mot rotter

Hvis du har oppdaget rotter i hjemmet eller på arbeidsplassen din, er det viktig å få hjelp fra en profesjonell skadedyrbekjemper så snart som mulig. Skadedyrkontroll 1 tilbyr effektive løsninger for å bekjempe og kontrollere rotter i både privatboliger og næringslokaler i Bergen og omegn.

En av de beste måtene å bekjempe rotter på er å identifisere og tette alle mulige innganger til bygningen. Dette kan være sprekker, hull eller åpninger i vegger, tak og gulv. Skadedyrkontroll 1 kan hjelpe deg med å identifisere disse inngangene og tette dem for å hindre at rotter kommer inn.

En annen effektiv metode for å bekjempe rotter er å bruke feller og åte. Skadedyrkontroll 1 har dyktige teknikere som kan sette opp feller og bruke agn for å fange rotter og redusere bestanden. De vil også gi deg råd om hvordan du kan forhindre fremtidige angrep.

Hvis du trenger hjelp med å bekjempe rotter i Bergen og omegn, kan du ta kontakt med oss på telefon eller sende inn en henvendelse her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen